Helga Aukes

Opgeleid als HBO-jurist ben ik mij gaandeweg mijn loopbaan gaan richten en bekwamen in de communicatie. Met mijn andere bedrijf Helga Aukes Communicatie & Office Management ben ik werkzaam voor diverse opdrachtgevers.

Ik realiseerde mij dat door de vergrijzing en bezuinigingen in de zorg er steeds meer een beroep op mantelzorg wordt gedaan. De combinatie met werk legt vaak een grote druk op de mantelzorger. (Inmiddels is één op de vijf werkenden ook mantelzorger)
Voor kinderen die een drukke baan en/of een gezin hebben of ver weg wonen is het vaak lastig om de zorg van hun ouders op zich te nemen en zaken voor hen te regelen. Bovendien kan het moeilijk zijn voor kinderen om de rol over te nemen die hun ouders al die jaren hadden. Zorgen voor je kinderen wordt nu zorgen voor je ouders.
Met de juiste ondersteuning kan die zorg worden verlicht en kunnen ouderen vaak nog een hele tijd op een aangename manier zelfstandig wonen.

Dit bracht mij op het idee om dit initiatief te starten. Vanuit mijn passie om oplossingen te zoeken voor problemen en met mensen om te gaan zet ik graag mijn expertise in om het leven voor ouderen én hun kinderen gemakkelijker te maken.
Dit doe ik met veel persoonlijke aandacht waarbij uw wensen centraal staan.

Ik kan me voorstellen dat het onwennig is om een onbekende te benaderen, maar de ervaring leert dat mensen zich al gauw bij mij op hun gemak voelen en er snel een vertrouwensband ontstaat.